All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

28.12.2011

Erilainen Joulu

Myrskyt ja sähkökatkokset ovat tehneet tästä Joulusta erilaisen. Lumen puuttuminen vielä korosti pimeyttä. Aika isoista ongelmista täytyy olla kysymys, jos pahimmillaan 140 000 taloutta on ollut Suomessa ilman sähköä, eikä vieläkään kaikkia vikoja ole saatu korjatuksi. Sama myrsky pyyhälsi myös Ruotsin yli, mutta siellä vain 10 000 taloutta oli jonkin aikaa ilman sähköä. Ettei vaan johtuisi siitä, että Ruotsissa on osattu varautua vastaaviin tilanteisiin paremmin poistamalla laajalti esim. puustoa sähkölinjojen läheisyydestä??? Meidän kotitienoo oli kahtena päivänä sähköttä, yhteensä 19 tuntia. Tapaninpäivänä jouluruoka lämpeni takassa, ja lukeminenkin sujui eilen hyvin otsalampun kanssa. Onneksi Jouluksi oli varattu paljon kynttilöitä. Eniten harmitti ns. jojoilmiö, jolloin sähköt tulivat ja menivät vähän väliä. Tästä on nimittäin huonoja kokemuksia erään ukonilman jäljiltä, jolloin rikkoutui sekä TV että tietokone. Tänään tökki pahasti myös data- ja puhelinliikenne. Yllättävän hyvin sähkö- ja tietoliikenneverkkoja on saatu kuitenkin palautettua ennalleen jouluajasta huolimatta. Kiitos kuuluu tietenkin asian vuoksi työtä tauotta tehneille ihmisille! Pelottavan riippuvaiseksi em. asioista nykyihminen kuitenkin on tullut...? Pahemminkin olisi voinut asiat olla, ja monella varmasti olikin - syystä tai toisesta. Totaalinen hiljentyminen tekee joskus hyvää, etenkin Jouluna. Sitäpaitsi öinen tähtitaivas oli eilenkin upea näky, kun sysipimeässä yössä näkyi koko galaksi!

Espoo Old Church, Christmas 2011
Meidän, kuten useimpien suomalaisten, jouluperinteisiin kuuluu kynttilöiden vieminen omaisten ja läheisten haudoille. Tänäkin vuonna kävimme Espoon vanhan kirkon hautausmaalla, Helsingin Malmin ja Hietaniemen hautausmailla sekä lopuksi eläinten haustausmaalla Helsingin Keskuspuiston liepeillä, josta olemme aikoinaan ostaneet Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen (HESY) ylläpitämän hautapaikan ensimmäiselle koirallemme, Bobbylle. Bobbyn kaveriksi sinne tullaan saattamaan keväällä muidenkin Sateenkaarisillalle lähteneiden koiraystäviemme uurnat. HESY:n kotisivuilla vieraillessani pisti silmään jälleen kerran monet uutta kotia odottavat, hylätyt lemmikit. Toivottavasti mahdollisimman moni koira, kissa tai muu lemmikkieläin saa pian uuden kodin. Em. sivuilla voi käydä myös allekirjoittamassa adressin, jossa vaaditaan eläimille elämisen arvoisisia olosuhteita. Niin, maailmassa olisi hyvin paljon parennettavaa, mutta koska tämä on koirablogi, yritän pysyä (pääosin) tässä aiheessa.

Muske on Christmas 2011
Muutoin Joulu meni oikein mukavasti ja kotoisasti omaisten parissa. Vähän haittasi runsas viikko sitten saamani kaamea silmätulehdus, joka ei ole vieläkään parantunut. Kyseessä on ilmeisesti jokin (todella iso!) luomirakkula oikeassa silmässä, johon sain antibioottivoiteen. Kun patti vain suureni entisestään ennen Joulua, sain myös antibioottikuurin. Toivotaan, että tämä kiusallisen sitkeä vaiva paranee ennen töiden alkua.  Antje ja Muske ovat nauttineet silminnähden jouluvieraiden huomiosta ja rapsutuksista sekä ulkoiluttajista. Kuvassa Muske aattoiltana siinä määrin väsähtäneenä, että ei pannut lainkaan pahakseen kuvaa varten päähän asetettua tonttulakkiakaan:))

From the left: Kelmi, Lempi and Etta
Kiitos kaikille saamistamme ihanista joulutervehdyksistä! Koska en voi mitenkään niitä kaikkia jakaa muiden ihailtaviksi, päädyin laittamaan tänne Liisan lähettämän joulukortin sillä perusteella, että kuvassa vasemmalla on Antjen komea ja voitokas isä Kelmi sekä oikealla Lempin vieressä perheen kuopus, Antjen ihastuttava tytär Etta.

2 kommenttia:

  1. Ruotsissa lienee suurin osa sähkökaapeleista maan alla joten kaatuvat puut ei juuri niihin vaikuta :)

    VastaaPoista
  2. No, niin tietysti, olisi pitänyt arvata! Siellä päin osataan joissakin asioissa olla naapureita fiksumpia, esim. ei lähdetty soitellen sotaan edes euron takia. Pitäisiköhän muuttaa sinne, saisi hyväkuntoisen/kauniin omakotitalonkin palvelujen läheltä/hyvältä paikalta miljoonalla kruunulla, eli n. 110 000 eurolla:)) Ja olisi koirienkin kasvattaminen helpompaa, kun jäisi laivamatkat pois!

    VastaaPoista