All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

3.6.2012

4. tiineysviikko - Muske´s 4. pregnancy week starts

Muutamalle Musken pentua odottavalle olenkin jo sanonut, että jos yhtään koiriani tunnen, niin melkeinpä voisin sanoa Musken olevan tiineenä. Ruokahalu on kasvanut entisestään, ja nyt ruokaan(kin) liittyen on tullut esille ennen näkemättömiäkin piirteitä, joillaisia Muskella ei ole koskaan aikaisemmin ollut!! Viime viikolla töistä palauttani keitin kahvit ja laitoin pari voileipää. Kävin vastaamassa puhelimeen, ja sillä aikaa leivät olivat kadonneet! Keittiössä istui ainoastaan syyllisen näköinen staby. Aikaisemmin Muske ei ole edes kerjännyt ruokaa (hyvätapainen siis!), puhumattakaan sen "varastamisesta", ja se on jopa saattanut jättää ruokaa kuppiinsa. Edes keittiöön se ei ole ennen vaivautunut tulemaan, kun muu perhe ruokailee. Tarkoitus on ensi viikolla vähitellen suurentaa Musken ruoka-annoksia, jos Muske on kantavana. Jo nyt olen parin päivän ajan suurentanut normaaliannosta lisäämällä yhden desilitran pentumuonaa/päivä, koska Muske on vaikuttanut niin surkean nälkäiseltä, ja olen aika varma jo tässä vaiheessa mistä se johtuu. Muske ilmeisesti noudattelee alkukantaisia eläimen vaistoja -pennut tarvitsevat ruokaa!- keräten ja "hamstraten" syömistä milloin mistäkin.  Esimerkiksi lenkeillä se syö paljon ruohoa, pistelee käpyjä poskeensa ja kaivaa maasta ötököitä syödäkseen - kaikki epätavallisia piirteitä Musken käyttäytymisessä! Käpyjä en anna koirien syödä, sillä niillähän on ikävä tapa turvota mahassa, jopa vaarallisestikin.

Antje
Antje
Muitakin mielenkiintoisia, epävirallisia tiineyden merkkejä olen havainnut. Muskesta on tullut "seesteinen haaveksija". Lenkitän koiria säännöllisesti kuten ennenkin, ja Muskeakin niin pitkään kuin se jaksaa. Tänään oli kuitenkin Antjen vuoro riehua ja juosta täysin rinnoin metsälenkillä. Välillä se yritti saada Muskeakin mukaan leikkiin, mutta Muskepa löntysteli omaan tahtiinsa ja pysähtyi välillä istuskelemaan ja haaveilemaan esim. kiven päälle. Ennenkuulumatonta Muskelta sillloin, kun olisi mahdollisuus juosta vapaana! Pari päivää sitten huomasin Musken vatsalinjan suoristuneen (näkyy muuten tuossa yhdessä kuvassakin selvästi!). Kropasta on tullut suora "pönäkkä" ja kylkien sivuilta karvat sojottavat hassusti ulospäin. Kylkikarvat sojottivat muuten Antjellakin tiineyden tässä vaiheessa samalla tavoin. Jos tämä on faktaa eikä fiktiota, voisi selitys olla siinä, että kohdun suureneminen pingottaa ihoa tietystä kohtaa, jolloin karvat nousevat pystyyn?

Muske is "dreaming" 
4. pregnancy week - changing in her body or not?
(*click* the picture bigger)
Toivottavasti meillä on ensi torstaina hyviä uutisia, jotta ei tule kenellekään pettymystä, koska olen tässä melko avoimesti kertonut havainnoistani:)) Otan sen jälkeen yhteyttä meiltä pentua kysyneisiin henkilöihin.

I´m quite sure...


that Muske is pregnant; her behaviour is changed a lot. Her appetite is bottomless and abysmal! There are some changes in her body, as well - now she already has got a bit straight belly line (look at the picture).  Some days ago I noticed that our dear Muske has became as "serene dreamer" and much more peacefully, which is not typical to our energetic girl. Today she was sitting on the rock calmly opposite of Antje who run all over the place as usually. Well, I think she is getting ready for coming motherhood:)) Only 3 days left to echo (on Thursday).

Welmoed Muske

6 kommenttia:

 1. Lupaavalta kuulostaa! Hieno Muske.

  VastaaPoista
 2. Yes! Mutta ei vielä nuolaista..., vaikka jos sinustakin kuulostaa lupaavalta, alan olla entistäkin varmempi:))

  t. Aila

  VastaaPoista
 3. Milenkiintoista seurata sun blogia, kun Julian "tiineys" on lähes samassa vaiheessa, vaikka eri rodusta onkin kysymys.
  T:Anne, Keira ja Julia

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen etsinut eri blogeista kirjoituksia ja "ennusmerkkejä", mutta monesti kukaan ei sano mitään varmaa...,ennen ultraa. Kaksi "merkkiä" on sekä Antjella että Muskella olleet samoja, aamupahoinvointi tietyssä vaiheessa ja kylkikarvojen "sojottaminen ulospäin". Antjella ei ruokahalun kasvamista huomannut paljonkaan, koska on aina yhtä ahne:))

  Onnea Julian tiineyden edistymiselle!

  VastaaPoista
 5. Meille Julia nuoli ja narskutti kylkiään viime viikon lopussa ja on kadottanut vyötärönsä. En tiedä onko jonkinlaista kirkasta vuotoa, kun Keira merkkaa Julian pissat. Kylkikarvat myös sojottavat sivuille. Näissä asioissa tuo mielikuvitus kyllä saattaa tehdä tepposet, kun oikein kovasti toivoo tiineyttä. Näin kävi itselleni, kun oli omat tiineyssuunnitelmat :)
  T:Anne, Keira ja Julia

  VastaaPoista
 6. Kun juuri kerroin Musken olleen suursyömäri, tänään sillä on ollut ruokahaluttomuutta ja nukkuu enemmän. Nyt en uskalla sanoa enää mitään ennen torstain ultraa! Hirveän hermostuttavaa, kun ei vielä tiedä...!? Mutta tuo kylkikarvojen sojottominen on mielenkiintoinen juttu; miksi ne sijoittaisivat juuri astutuksen jälkeen, jos eivät muuten sojota??? Vaikuttaa lupaavalta Julian tilanne:))

  Aila

  VastaaPoista