All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

18.6.2012

6. tiineysviikko - 6. pregnancy week at the start

Tänään alkoi vihdoinkin kesälomani, ja ajattelimmekin viettää ns. perhelomaa ainakin juhannukseen asti, koska pian koittaa aika, jolloin elämme tiiviisti pentujen tarpeiden mukaisesti. Paljon olisi kaikenlaista tehtävääkin ennen pentujen syntymistä, joita yleensä suunnittelee tekevänsä kesälomalla.

Musken tiineys on edennyt (vasta) 6. viikon alkuun, ja jo nyt "pikkurouva" näyttää aivan hylkeeltä muodoiltaan eikä ihme, kun iso pentue on tulossa. Noin viikon kestänyt pieni ruokahaluttomuuskausi aamuisin on tipotiessään, ja Muske söisi hirveitä määriä ruokaa.   Annoksia olen edelleen suurentanut tasaisesti niin, että raskauden lopussa koira söisi n. 50% enemmän  kuin normaalisti. Liian lihava koira on riskisynnyttäjä (etenkin 8-10 pennun synnyttäjä), mutta  toisaalta koira tarvitsee paljon energiaa ja proteiineja, jotta jaksaa imettää suurta pesuetta ja maitoa riittää pennuille. Tässä onkin hieman taiteilemista. Toivottavasti ei tule kovin pahoja hellekausia, sillä jo nyt Musken askel on hidastunut ja kuumassa ei ole enää niin mukava olla. Muuten Muske on voinut erinomaisesti; se on hyvin pirteä ja iloinen, mutta kovin hellpyydenkipeä. Stabit kantavat mielellään kaikkea mahdollista suussaan, noutavia koiria kun myöskin ovat. Tiineyden aikana tämä piirre on Muskessa entisestäänkin lisääntynyt; ulkona se kantelee isoja, painavia puunrungon osia ja sisällä jatkuvasti pehmolelujaan ylpeän näköisenä. Liekö kantavinaan pentujaan:))

Tänään pidin molemmille koirille "siistimispäivän", eli leikkasin kynnet, siistin hieman tassuja ja tarkistin hampaat. Muske on aina tykännyt näistäkin toimenpiteistä, mutta tänään se suorastaan nautti tästäkin ylimääräisestä huomiosta ja hellyydestä. Antjekin "tykkää" tekniikalla, yksi tassu ja palkinto. Lopuksi piilotan huoneeseen Antjelle vielä muutaman kuivanappulan, jota se saa etsiä. Tästä on ollut seurauksena, että se(kin) suorastaan odottaa omaa siistimisvuoroaam, ahne kun on:))

Muske´s 6 pregnancy week is in the beginning

... and she already looks like a seal! Suddenly she has got big belly! So, there is expected big litter, because she is not fat even she needs and gets more and more nutritious food because of many puppies. I hope for our dear Muske we will not have very hot summer this year!

Muske´s quite big belly
However, Muske is fine and she seems to be very happy for a role of coming mother; she is currying her soft bears and ducks every day much more than usually:)) Maybe she is "currying puppies"? Today we had a "trimming day" (I cut her nails, some hairs from paws/ears and checked the teeth). Muske always has enjoyed that, but today she seemed to enjoy very, very much about loving care like this. Our lovely Muske!  Today I started long Holiday until the end of August. This is good time have a free!

Muske, happy coming mother of extended family 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti