All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

19.6.2012

Uutisia Brunolta

Bruno kävi tänään lonkkakuvauksissa ja lonkat näyttivät eläinlääkärin mukaan oikein hyviltä. Virallinen lausunto tulee luonnollisesti Suomen Kennelliitosta jonkin ajan kuluttua. Samalla kuvattiin Brunon häntä, koska näyttelytuomari oli päätellyt hännän alapuolella olevan pienen patin perusteella, että Brunolla on häntämutka. Tällä perusteella muutoin hyvä arvostelu oli HYL. Eläinlääkärin tutkimuksen ja röntgenlausunnon perusteella Brunolla ei kuitenkaan ole missään nimessä häntämutkaa, vaan hänen mukaansa kyseessä oli mitä todennäköisemmin harmiton, pieni kysta. Eläinlääkäri olikin ihmetellyt em. "diagnoosia" ja todennut, että eipä hän olekaan aikaisemmin hoitanut häntämutkaa neulalla:)) Samalla reissulla Bruno luovutti verta prof. Hannes Lohen veripankkiin. Silmät ja polvet tutkitaan  Brunolta myöhemmin kesällä näihin erikoistuneen eläinlääkärin toimesta.

Bruno eli  Brunon omistajat saivat itselleen eläinlääkärin allekirjoittaman virallisen lausunnon hännän alapuolella olleesta "patista", jonka lausunnon perusteella häntämutka on pois suljettu. Röntgenlausunto lähti myös eläinlääkäristä suoraan Suomen Kennelliittoon. Toivon mukaan Kennelliitolla on mahdollisuus mitätöidä näyttelytulos, koska koiran arvostelulomakkeeseen kirjattu syy hylkäämiseen osoittautui tässä tapauksessa täysin perusteettomaksi.

Olen erittäin iloinen näistä uutisista Brunon omistajien puolesta ja siitä, että suuri huoli koiran mahdollisesta häntämutkasta vaihtui helpotukseksi! Siispä tätä komeaa, iloista, pitkä- ja suorahäntäistä poikaa nähdään jatkossakin näyttelyissä:))

Bruno (om. Mari Hentunen ja Tommi Lappalainen)

2 kommenttia:

  1. Olipa iloinen uutinen tuo Brunon häntä. Harmi, kun ei tullut niitä polvia tutkittua näyttelyssä. Mutta ehtiihän ne myöhemmin, kun menee silmätarkastukseen.

    VastaaPoista
  2. Juu, oli tosi iloinen uutinen, ja onneksi silmä- ja polvitutkimukset ovat nopeita ja vaivattomia koirankin näkökulmasta katsottuna tehdä.

    VastaaPoista